Kulinarna majówka z Krzysztofem Szulborskim w Stacji Food Hall

  • Home
  • Wydarzenia
  • Kulinarna majówka z Krzysztofem Szulborskim w Stacji Food Hall
Schabowy, gołąbki, pierogi, mielone, żurek, kapuśniak i kiszone ogórki: w najbliższą Majówkę cała Stacja Food Hall przystroi się w biało - czerwone barwy, by świętować kulinarne tradycje naszego wspaniałego kraju podczas Festiwalu Polskiej Kuchni. 

Stacja Food Hall, to aż 20 różnych kuchni z całego świata, które w najbliższych dniach przyrządzą dla Was festiwalowy fusion street food, w tym m.in.:
 
  • bagietkę z pieczoną golonką, pak choi i sosem aioli chrzanowo - musztardowym - od Spanish Ticket,
  • tagliatelle z białą kiełbasą, porem, szpinakiem, czosnkiem, i chrzanem - od Trappola,
  • loaded fries z kiełbasą śląską z grilla i cebulką - od The Fry,
  • czy też staropolskie pierogi z kaszą gryczaną i mięsem - od ukraińskiego Młynu.
Każdego dnia oryginalne polskie klasyki w Stacji Food Hall znajdziecie w dwóch konceptach kulinarnych: Rzeźni oraz Ziemniaki, pyry, kartofle czyli gospodarzy nadchodzącego festiwalu. Jednak podczas majowego wydarzenia każdy koncept przyrządzi dla swoich Gości specjalne danie w polskim stylu, zupełnie spoza karty, a bar oczaruje polskimi, orzeźwiającymi koktajlami, bogatymi w regionalne owoce.

Ambasadorem Festiwalu Polskiej Kuchni  jest Mistrz Kulinarny Krzysztof Szulborski - prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, przewodniczący Komisji Egzaminacyjnej przyznającej tytuły Czeladniczo - Mistrzowskie w zawodzie kucharz, Mistrz Świata BBQ, organizator Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich, srebrny i brązowy medalista Olimpiady Kulinarnej Culinary Olympics IKA - Olympiade der Köchem, a przede wszystkim miłośnik i propagator kuchni polskiej i regionalnej na skalę międzynarodową.

Co więcej, Krzysztof Szulborski, w ramach Festiwalu Kuchni Polskiej, przeprowadzi wyjątkowe warsztaty KUCHNIA POLSKA, które odbędą się już 28 kwietnia.

Kiedy: od 29 kwietnia do 3 maja, godz. 12:00-22:00 
Gdzie: Galeria Metropolia, Stacja Food Hall, poziom 2, ul. Kilińskiego 4