.png?width=1200)
Kulinarna majówka z Krzysztofem Szulborskim w Stacji Food Hall
- bagietkę z pieczoną golonką, pak choi i sosem aioli chrzanowo - musztardowym - od Spanish Ticket,
- tagliatelle z białą kiełbasą, porem, szpinakiem, czosnkiem, i chrzanem - od Trappola,
- loaded fries z kiełbasą śląską z grilla i cebulką - od The Fry,
- czy też staropolskie pierogi z kaszą gryczaną i mięsem - od ukraińskiego Młynu.
Ambasadorem Festiwalu Polskiej Kuchni jest Mistrz Kulinarny Krzysztof Szulborski - prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, przewodniczący Komisji Egzaminacyjnej przyznającej tytuły Czeladniczo - Mistrzowskie w zawodzie kucharz, Mistrz Świata BBQ, organizator Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich, srebrny i brązowy medalista Olimpiady Kulinarnej Culinary Olympics IKA - Olympiade der Köchem, a przede wszystkim miłośnik i propagator kuchni polskiej i regionalnej na skalę międzynarodową.
Co więcej, Krzysztof Szulborski, w ramach Festiwalu Kuchni Polskiej, przeprowadzi wyjątkowe warsztaty KUCHNIA POLSKA, które odbędą się już 28 kwietnia.
Kiedy: od 29 kwietnia do 3 maja, godz. 12:00-22:00
Gdzie: Galeria Metropolia, Stacja Food Hall, poziom 2, ul. Kilińskiego 4