
Dawne profesje. Spacer kulinarny z przewodnikiem
W czasie spaceru odwiedzimy miejsca i ulice, które niegdyś wypełnione były fachowcami w swoich dziedzinach, opowiemy jak funkcjonowało miasto i jacy byli jego mieszkańcy.
Spacer zakończymy wizytą w restauracji BonŻur, gdzie skosztujemy potrawy, jaką jadali dawni Gdańszczanie w XIX wieku - ozór cielęcy. Brzmi nieciekawie? Ale jest pyszne! Danie jest inspirowane książką "Smaki Gdańska", a na bazie tejże książki, Gdańska Organizacja Turystyczna rozpoczęła realizację nowego projektu promującego dawne gdańskie tradycje kulinarne.
Zapisy: www.spacerykulinarne.gcb.visitgdansk.com
Rabat z Kartą Mieszkańca:
Użytkownicy Karty Mieszkańca mogą skorzystać z rabatu 15% na zakup biletów. Wystarczy mieć aktywną Kartę Mieszkańca, a więc z dodanym pakietem mieszkańca 2023 i podczas kupowania biletu wpisać numer swojej Karty Mieszkańca oraz pin (numer pin znajdziesz w zakładce Profil po zalogowaniu się na swoje konto).
Start: w punkcie Gdańskiej Informacji Turystycznej (ul. Długi Targ 28/29), skąd o godz.12.00 rozpoczyna się spacer
Przewodnikiem będzie Elżbieta Trella, licencjonowana przewodniczka po Gdańsku, Sopocie i Gdyni oraz pilot wycieczek.
Organizatorzy proszą o przybycie do godz. 11:45
Do zobaczenia!